646x404Doi soți care împliniseră nu mai puțin de  59 de ani de căsnicie au murit , în aceeași zi, într-un salon de spital, ținându-se de mână.

Don și Margaret Livengood- conform celor de la  aktual24.ro – au fost căsătoriți timp de 59 de ani și uniți de o dragoste ca în povești Boala și batrânetea i-au adus în postura de a-și trăi ultimele zile din viață în salonul unui spital. Margaret s-a luptat cât a putut de tare cu cancerul, iar Don a avut un război de dus cu fibroza pulmonară și pneumonia bilaterală.

Când ajungem în Rai, putem să mergem împreună, exact ca și cum ne-am căsători din nou. Încă o lună de miere”… a spus bărbatul, cu ultimele sale puteri, demonstrând încă o dată că dragostea trece peste tot și “până la adânci bătrâneți” nu este doar un mit. “A fost absolut normal pentru ei să se țină de mâini. Dragostea lor a fost cu adevărat prețioasă. Acesta a fost cel mai drăgut și dulce moment pe care cineva l-ar putea imagina, să-i vadă ținându-se de mâini în spital”, a povestit Pattie Beaver, fiica soților Livengood, pentru People.

Aceasta a fost si cea care a insistat că parintii ei să fie mutați în acelasi salon de spital, căci inițial au fost internati la etaje diferite. S-a dat peste cap pentru a reusi, găsind în medici un sprijin important, așa ca a putut să le ofere parintilor ei aceasta ultima dorinta împlinită.

După patru zile în care au stat separati, asistentele au dus patul lui Margaret în camera sotului si l-a pozitionat în asa fel încât cei doi să se poata vedea și atinge. “Imediat ce au fost impreuna, ne-am dat seama ca totul va fi bine pentru ei”, a mai adaugat fata lor. Si medicii au fost impresionati de cazul pe care-l aveau în fata ochilor, mai ales ca niciodata nu fusesera martori la un moment atât de plin de însemnatate.

Soții Livengod si-au dat ultima suflare in aceeasi zi, la mijlocul lunii august. Margaret a murit prima, în jurul orei 8.00 dimineata, în timp ce Don a decedat puțin după ora 17.00. Ultimele cuvinte ale bărbatului către fiica sa au fost de mulțumire. A fost recunoscător că a putut trece prin această ultimă călătorie alături de cea care i-a fost iubită și parteneră o viață întreagă.

(Jurnal)