Cei șase polițiști de frontieră cercetați pentru luare de mită, fără armament și fără drept de control

0
1024

În luna iulie, șapte polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, lucrători în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost ridicați, după o descindere la PTF – Rutier Giurgiu, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete – Structura Centrală şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, fiind acuzați de luare de mită.

La vremea aceea, unul dintre cei șapte a fost exonerat de orice vină, rămânând ca cei șase să fie anchetați în libertate.

Timp de trei luni, nimeni nu a mai știut nimic despre cei șase polițiști de frontieră acuzați de luare de mită.

Ca urmare a unei solicitări a redacției „Jurnal giurgiuvean”, transmise către ITPF Giurgiu, conducerea instituției a transmis publicației noastre următorul răspuns:

Față de cei șase polițiști de frontieră, conducerea inspectoratului a dispus declanșarea procedurii cercetării prealabile, în scopul stabilirii existenței/inexistenței abaterii disciplinare și a vinovăției, măsură dispusă conform prevederilor art. 59 alin.1 din Legea 360/2002 privind statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm că, de la data punerii în mișcare a acțiunii penale, polițiștii au fost puși la dispoziția unității, aceștia desfășurând doar activitățile dispuse de către Șeful ITPF Giurgiu, stabilite prin art. 27^21 alin. 2 din Legea 360/2002, având interdicția de a purta armament și a lucra în Punctele de Trecere a Frontierei, conform dispozițiilor instanței de judecată competente.

De asemenea, începând cu data de 01.10.2019, unuia dintre polițiști i-au încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie”, se mai arată în răspunsul transmis de conducerea ITPF Giurgiu.

(Jurnal)