Cei ce au trecut astăzi Podul peste Dunăre ne-au reclamat că există mari neconcordanțe între aplicația on line a IPF Giurgiu și realitate, privind timpii de așteptare care au indicat diferențe și de 2-3 ore!

0
73

poddAstăzi, 28 februarie, după amiază, în jurul orei 16.00, mai mulți cetățeni nemulțumiți ne-au sunat la redacție rugându-ne să solicităm autorităților din Punctul de Frontieră Giurgiu să le spună cinstit cât mai durează așteptarea pentru a trece Podul peste Dunăre. Cineva afirma  că deși accesase aplicația on line, ce prezintă media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei de la Giurgiu , aceasta indica un maxim de 20 de minute deși cetățeanul  stătea de aproape 3 ore (!) la coadă ,  polițiștii de frontieră giurgiuveni  motivându-le, după cum ni s-a relatat,  că undeva pe zona de trecere a podului s-ar efectua anumite lucrări…

Pe bună dreptate unii dintre transportatori cât și o serie de conducători auto ne-au mai reclamat  totodată faptul că una indică aplicația on line a Poliției de Frontieră , în materie de timpi de așteptare și alta se întâmplă în realitate. Mai mult de atât   ei ne mai spuneau că  deși numărul personalului din frontiera Giurgiu a crescut recent, așa cum au aflat,  acest lucru nu pare a fi sesizabil.

Cei aflați în așteptare în  frontieră, marți 28 februarie,  ne mai spuneau că deși au înțeles întârzierile cauzate de controalele minuțioase ale polițiștilor bulgari , cât și noul lor mod de implementare a datelor , care include acum și cumpărarea rovinietei în cazul autocamioanelor, timpii de așteptare sunt mult prea lungi și  nu se justifică.

În încheierea dialogului avut cu cei amintiți , le-am promis  că vom încerca să aflăm cât mai repede care este punctul de vedere al Inspectoratului Poliției de Frontieră  Giurgiu în această privință, urmând a-i informa care sunt cauzele acestor întârzieri.

 (Jurnal)