Ce vor învăța elevii în Săptămâna Verde. Noutățile din anul școlar 2022-2023

0
417

Începând cu anul școlar 2022/2023, toți elevii vor avea „Săptămâna Verde”, pe lângă perioada de „Școala Altfel”. Noua măsura decisă de minister are drept scop oferirea posibilității elevilor de a explora natura și de a învăța despre mediu și schimbările de climă.

Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, „Săptămâna Verde” va fi aleasă în intervalul 19 aprilie-16 iunie 2023.

În raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” se menționează că elevii vor avea o platformă web dedicată, manuale digitale și kituri de măsurare a poluanților în atmosferă.

În ceea ce privește profesorii, aceștia vor fi formați și se menționează chiar recompensarea celor care se vor implica în acest program.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri (modul de învăţare).

În județul Giurgiu, conform programării publicate de Inspectoratul Școlar Județean, Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se va desfășura după următoarea planificare:

Programare Scoala Altfel si saptamana verde județ Giurgiu

(Jurnal)