Timp de şapte ore, miercuri, 24 octombrie, judeţul Giurgiu s-a aflat sub cod portocaliu de vânt, rafalele putând ajunge şi la 90 km/h.

În tot acest interval, au fost semnalate, la nivelul judeţului, un număr de 5 situaţii de urgenţă, trei dintre acestea fiind gestionate de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi alte două de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” Giurgiu.

Prima activitate a fost legată de îndepărtarea unor elemente de acoperiş care periclita siguranţa cetăţenilor, intervenţia fiind asigurată de trei subofiţeri cu nacela ISU.

A urmat apoi stingerea unui incendiu al unui transformator electric în localitatea Domneşti (Ilfov), la care au intervenit pompierii din Bolintin Deal. Cauza incendiului a fost vântul extrem de puternic.

Situaţiile legate de copacii căzuţi pe carosabil în localităţile Ghimpaţi (intersecţia DN5B cu DN6), Săbăreni şi Slobozia au fost gestionate de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile respective.

Din fericire, nu au fost înregistrate localităţi rămase fără alimentare cu energie electrică, şi nici drumuri cu circulaţia blocată din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

(Jurnal)