În cursul dimineții de joi, 12 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 45 de ani, care conducea o autoutilitară. Șoferul transporta mai multe cutii în regim curierat.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în compartimentul marfă, printre cutiile transportate, mai mulți saci care conțineau 319 plase de tip monofilament, în lungime totală de 28.710 m, interzise la deținere.

Cetățeanul bulgar a declarat faptul că transportă aceste bunuri în regim curierat din Bulgaria pentru România.

Plasele de tip monofilament, estimate la peste 200.000 lei, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor și introduse în Camera de Corpuri Delicte din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu.

Față de șoferul mijlocului de transport se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producere, import, deținere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament, urmând ca la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

(Jurnal)