Ce se mai fură din Giurgiu…Medicamente de peste trei milioane de lei!

0
221

Pe numele unui bărbat de 37 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, după ce au fost administrate probe din care rezultă că a pătruns într-un depozit farmaceutic, de unde a sustras 479 de unități dintr-un medicament, cauzând un prejudiciu de 3.450.567 lei.

În perioada 10.11.2018 – 09.10.2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat de 37 de ani, din municipiul București, despre care există indicii că în noaptea de 25/26.10.2018 a pătruns în incinta unui depozit situat în extravilanul comunei Bolintin-Deal, județul Giurgiu, de unde a sustras 479 de unități dintr-un medicament, cauzând un prejudiciu de 3.450.567 lei.

În ziua de 9 octombrie a.c., polițiștii au pus în executare un mandat de aducere emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, astfel persoana în cauză a fost condusă la sediul I.P.J. Giurgiu, ulterior audierii s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, iar apoi aceasta a fost depusă în CRAP Giurgiu.

Joi, 10 octombrie a.c., pe numele bărbatului în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În activitatea de cercetare penală polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Criminalistic Giurgiu, Serviciului de Operațiuni Speciale Giurgiu, Serviciului de Acțiuni Speciale Giurgiu și Biroului de Analiză a Informațiilor Giurgiu.

Până la acest moment, făptașul nu a putut oferi o explicație cu privire la motivul ce l-a împins să fure aceste medicamente, dar un lucru este cert: este vorba despre medicamente extrem de scumpe, pentru tratarea unor boli grave.