Într-o recentă discuţie cu directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, acesta ne mărturisea faptul că, până în acest moment, încasările la ghişeele direcţiei pe care o conduce depăşesc, chiar dacă nu cu sume foarte mari, încasările aceleiaşi perioade din anii trecuţi.

„Este un aspect pozitiv, mai cu seamă că la Giurgiu şi anul acesta impozitele şi taxele locale au rămas la acelaşi nivel ca şi anul trecut. În plus, contribuabilii giurgiuveni beneficiază, în continuare, de scutirea cu 10% a impozitului pe clădiri şi terenuri, dacă îşi achită, integral, această datorie către bugetul local până la data de 31 martie”, ne spunea Laurenţiu Ţintea.

Acesta a mai ţinut să precizeze şi, totodată, să lămurească un aspect care, de această dată, priveşte în special persoanele juridice.

„Companiile deţinătoare de imobile, clădiri, hale, apartamente, case, garaje sau puncte de lucru, la momentul prezentării la sediul Direcţiei pentru achitarea impozitelor aferente acestora, trebuie să depună şi raportul de evaluare. Acesta se depune din trei în trei ani. În caz contrar, al lipsei raportului de evaluare, impozitul aferent creşte de la 0,1% la 5%, adică de 50 de ori. Cât priveşte situaţia imobilelor nerezidenţiale, adică cele cu destinaţia de producţie, depozitare etc, în cazul în care nu se depune acest raport impozitul creşte de la 1,3 tot până la 5%”, a mai precizat Laurenţiu Ţintea.

(Jurnal)