Noi informații legate de perchezițiile poliției la persoane care comercializau ilegal tutun

0
106

Cu câteva zile în urmă vă informam asupra  unor percheziții ale poliției la persoane care comercializau, ilegal, tutun prin intermediul anunțurilor on line. Într-un comunicat transmis joi, 11 martie, din partea IPJ Giurgiu, suntem informați ce s-a găsit în urma perchezițiilor.

Nouă persoane reținute și peste 5.600 kg. de tutun,  respectiv 8.400 tuburi de țigarete, utilaje și aparate folosite la prelucrarea tutunului şi confecționarea de țigarete, autoturisme, telefoane mobile, laptopuri și peste 52.000 lei au fost indisponibilitate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiștii giurgiuveni, în data de 10 martie a.c., pe raza mai multor județe, la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deținut în afara antrepozitului fiscal” – se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse 16 persoane au fost conduse la sediul organelor de poliție pentru audieri. Cele 9 persoane reținute au vârste cuprinse între 23 şi 77 de ani şi sunt din județele Argeș, Călărași, Ilfov, Dolj şi municipiul București.

De asemenea au fost ridicate 62 de telefoane mobile şi 2 laptopuri, în cadrul dosarului penal constituit urmând a se solicita efectuarea de percheziții în mediul informatic.

(Jurnal)