Ce promisiuni a făcut premierul Ludovic ORBAN pentru Giurgiu, la redeschiderea podului de la Adunații Copăceni (FOTO/VIDEO)

0
628

Joi, 19 noiembrie, la ora 11.00, premierul României, Ludovic Orban, a fost prezent în comuna Adunații Copăceni din județul Giurgiu, pentru a oficia redeschiderea podului de peste râul Argeș, aflat de mai multă vreme în reamenajare.

Primul ministru a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și nu în ultimul rând de către o parte din reprezentanții Organizației PNL Giurgiu, condusă de către europarlamentarul Dan Motreanu.

 
Așa cum a promis, Guvernul s-a ținut de cuvânt și podul s-a redeschis cu aproape 4 luni înainte de termenul pe care l-a prevăzut constructorul, spunea, cu puțin timp înaintea vizitei, europarlamentarul giurgiuvean. La eveniment au mai participat parlamentarii liberali Alexandru Andrei și Toma Petcu, precum și primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu, care ne declara, cu această ocazie:
„Este un real motiv de bucurie pentru noi, deoarece acest pod va facilita, mult mai mult, accesul către și dinspre București, breteaua temporară construită fiind, câteodată, insuficientă traficului intens de vehicule”.


Pentru toți cei prezenți la inaugurare, premierul Victor Orban a declarat :
„Susțin inițiativele de dezvoltare și investiții pentru orașul și județul Giurgiu, una dintre acestea fiind podul de la Grădiștea care este un proiect pe care îl aștept de ani buni”.

Despre podul de la Grădiștea, prăbușit cu 15 ani în urmă, premierul a precizat că, în sfârșit, se vor pune în mișcare lucrurile, odată cu desemnarea câștigătorului licitației.
De asemenea, premierul Ludovic Orban a menționat un paradox, cu care giurgiuvenii s-au resemnat. Este vorba despre starea economica precara a portului Giurgiu, asta in pofida faptului ca este un port aflat intre capitala României si cea mai importanta axa de transport fluvial din Europa, axa Dunăre – Rin, care face legătura între Marea Neagra si Marea Nordului.
(Irina Tincu)