sediu-primarie

      Cea mai recentă ședință (ordinară ) a Consiliului Local Giurgiu, desfășurată joi, 29 septembrie, a inclus 43 de puncte pe ordinea de zi, majoritatea fiind aprobate în unanimitate de voturi, fără prea multe discuții și contraziceri.

 

Printre acestea, s-a numărat și proiectul de hotărâre cu privire la acordarea de ajutoare bănești pentru înmormântarea persoanelor reprezentând cazuri sociale; proiectul referitor exercitarea de către Municipiul Giurgiu a dreptului de preempțiune pentru cumpărarea unui teren situat pe Aleea Plantelor, adiacent monumentelor istorice, cu destinație prestabilită pentru proiecte de turism și agrement, dar și trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului a unor conducte supraterane rezultate în urma modernizărilor la sistemul public de încălzire, aflate în exploatarea GEP.

 În cadrul aceleași ședințe, au fost aprobate și două documente programatice strategice, despre care primarul Barbu a declarat de curând că sunt esențiale în dezvoltarea durabilă și integrată a municipiului Giurgiu în perioada următoare, respectiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Giurgiu și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Giurgiu 2014-2020.

Nu în ultimul rând, consilierii locali au votat pentru acordarea mai multor sprijine financiare unor giurgiuveni aflați în dificultate, dar și Asociației Județene a Pensionarilor, Parohiei Sfântul Gheorghe, pentru reparații și modernizări, și Parohiei “Sf. Ștefan”.

(Teodora Nicolau)

 

1 COMENTARIU