Ce probleme  întâmpinați la obținerea Pașaportului temporar…

0
209

De ceva vreme nu mai este la îndemâna oricui să obţină paşaport temporar, care se elibera până acum  în cel mult trei zile.

În lipsa unor documente care să certifice o urgenţă reală, cel mai repede puteţi să obţineţi un paşaport în două săptămâni. În timp ce unii au aflat în fata ghişeului că riscă să piardă din această cauză vacanţa, alţii au întâmpinat obstacolele clasice din fiecare an: cozile şi sistemele electronice defecte. În unele localități din țară  cetățenii se aşează la coadă cu noaptea în cap ca să prindă un bon de ordine.

Fie că alegeți  un paşaport temporar, fie unul simplu electronic, valabil 10 ani, nu îl poți primi în mai puţin de 10 zile lucrătoare.

Salariații serviciului Pașapoarte spun că dacă  cetățenii solicită eliberarea paşaportului simplu temporar, mai devreme, trebuie să justifice cu documente prin care să rezulte că au o urgenţă medicală, profesională sau au o problemă familial. Pe copiii sub 14 ani, părinţii îi pot scuti de corvoadă de a mai sta la rând ca să îşi facă paşaport. Dacă părinţii aleg un paşaport temporar, îi pot lăsa pe cei mici acasă.

Trebuie să vină aici cu cerificatul de naştere şi câteva poze. Încă din prima zi de viaţă, ca să părăsească ţara, copiii au nevoie de paşaport. Până la 12 ani, documentul trebuie să fie reînnoit la 3 ani, iar apoi la cinci ani. Ca să fiţi siguri că scăpaţi şi de coadă de la eliberarea documentului, puteţi să cereţi că paşaportul să vă fie trimis prin poştă.

(Jurnal)