Ce pot păți cadrele didactice care refuză să predea on-line

0
370

Premierul Ludovic Orban anunță că vor fi luate „măsurile legale” dacă există cadre didactice care refuză să predea online.

Ludovic Orban a spus, azi, că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, are astăzi consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor şi municipiilor şi va analiza cu autorităţile locale implicate în desfăşurarea alegerilor locale care să fie perioada în care şcolile să fie închise pentru pregătirea secţiilor de votare. În zilele în care şcolile vor fi închise se vor face cursuri online.

Întrebat ce se întâmplă în situaţiile în care cadrele didactice refuză să le predea online copiilor, Orban a spus că vor fi luate „măsurile legale”.

Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. Dacă va fi necesar să facem modificări la Legea educaţiei, vom face. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar astfel de cazuri, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează şi îşi realizează misiunea pe care o au„, a declarat Orban.