Ce poate ascunde un portabagaj de autoturism…!

0
499

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, cantități  considerabile de bunuri  ce purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism și patru autocare ce aparțin  unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră giurgiuveni, au descoperit în portbagajul autoturismelor și în cala autocarelor mai multe colete ce conțineau cantitatea totală de 1.235 articole vestimentare, 434 articole de parfumerie, 124 perechi încălțăminte și 44 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și bulgari, cu vârste cuprinse  între  36 și 52 de ani. Persoanele nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare totală estimată de 360.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)