După cum anunțam în ediția noastră on line de joi , 18 august , deputatul  Radu Popa a fost numit președinte al PMP Giurgiu Numirea s-a făcut miercuri la prânz, în cadrul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP, și anunțată   de către însuși  președintele partidului,  Traian Băsescu.

 În acest fel, la Giurgiu,  se continuă tradiția ca în funcțiile de conducere să fie numite de la Centru persoane care nu au nicio legătură cu locul respectiv, persoane cărora noi le spunem venetici.

În noul context creat  se pune întrebarea ce se va întâmpla cu fostul titular al acestei funcții, deputatul Viorel Teodorescu și cu ceilalți membri care nu-l cunosc decât din auzite pe noul președinte.

Conform surselor noastre Viorel Teororescu este decis să părăsească partidul, firesc nemulțumit de decizia luată unilateral, fără vreo discuție prealabilă. Nemulțumirea vine mai ales  pe fondul eforturilor depuse la alegerile locale de fostul președinte și de echipa acestuia, al întregii activități de până acum, toate acestea fiind așezate pe tavă unui individ care nu a ajutat cu nimic această Organizație,  ci dimpotrivă a fost, așa cum a declarat-o la un anume moment, de partea unui adversar politic, este vorba despre ex-pesedistul Florian Nicolae , în prezent liberal de conjunctură.

 Conform acelorași surse, Viorel Teodorescu ar putea pleca cu tot cu organizație lăsând astfel șansa lui Radu Popa să demonstreze că până la alegerile din această toamnă este în stare să refacă întreaga structură a partidului atât la nivel de Municipiu cât și în județ, cu sprijinul deputatului Florian Nicolae cel căruia Popa dorește să îi propună, primul loc pe listele de parlamentari ale PMP Giurgiu.

Deputatul Viorel Teodorescu , a primit déjà oferte de la câteva partide , intenționând, după cum ne-a declarat, să se oprească la cea propunerea cea mai bună atât pentru ceilalți membri ai organizației pe care a creat-o cât și pentru el…   

 (Jurnal)