Ce obligativitate ar putea avea profesorii ce nu s-au vaccinat

0
202

După cum a declarat Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, cadrele didactice ce nu doresc să se vaccineze ar putea fi testaţi periodic, înainte să intre în şcoală, o decizie care este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătăţii şi Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu doreşte reluarea cursurilor cu toţi elevii în clase din data de 13 septembrie . Ministrul a admis că este posibil ca profesorii care nu sunt vaccinaţi să fie testaţi înainte de a intra la ore.

Dacă cei care au competenţă în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă şi măsuri care privesc testarea personalului din şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvenţă se va face această testare. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educaţiei competenţe medicale. V-am spus, aceste discuţii se poartă împreună cu Ministerul Sănătăţii, care este îndreptăţit să propună astfel de măsuri. Am iniţiat aceste discuţii împreună cu Ministerul Sănătăţii, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

(Jurnal)