Mulți vor fi tentați ca de  Ziua Îndrăgostiţilor să dorească un meniu special.   De data aceasta specialiștii în gastronomie și totodată medicii vă recomandă ce să nu puneţi pe masă . Iată în rândurile de mai jos lista acestor  produse și ce necazuri pot crea ele.

Scoici

Încă de pe vremea Imperiului Roman scoicile sunt considerate alimente afrodisiace. Chiar şi despre Casanova se spune că hrănea cu scoici femeile pe care dorea să le seducă. Afrodisiace sau nu, scoicile au o problemă serioasă. Potrivit Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA sunt o sursă importantă de boli atunci când nu sunt bine gătite. În fiecare an sunt responsabile cu 80.000 de cazuri de internări şi peste 100 de decese numai în Statele Unite ale Americii.

Ceapă şi usturoi

Mirosul de ceapă şi usturoi nu a aprins flacăra pasiunii în nimeni, dar nu numai acesta este motivul pentru care ar trebui evitate la o cină romantică. Pot cauza alergii care duc la probleme ale tractului intestinal ceea ce nu este de dorit în momente înflăcărate.

Cafeaua de după cină

Cafeaua are potenţial ridicat de a-ţi irita stomacul, aşa că mai bine vă abţineţi de la a vă răsfăţa cu un cappucino după masă. Nu aveţi în mod cert nevoie după o cină romantică de o staţionare prelungită la toaletă.

Supă

Supa ar putea fi o opţiune sigură, dacă o gătiţi în casă. Cele din comerţ sunt bogate în sodiu care nu este bun nici pentru inimă, nici pentru siluetă. Sodiul vă va face să reţineţi apă şi vă va balona. Nu este o variantă prea confortabilă mai ales dacă ai ales să porţi rochia aceea mulată pe care ai cumpărat-o special pentru această ocazie.

Prea mult alcool

Un pahar de vin este chiar indicat în contextul unei cine romantice. Nici două pahare de vin nu vă vor face rău, dar dacă depăşiţi limita s-ar putea să rataţi momentele importante ale serii. Alcoolul va face să vi se schimbe mirosul corpului, iar berea este cea mai periculoasă din acest punct de vedere. Nu numai corpul vă va mirosi ciudat, ci şi respiraţia.

Migdale

Nu este nimic în neregulă cu migdalele, doar că vă vor ajuta să dormiţi mai repede. Sunt bogate în magneziu şi triptofan care ajută nervii să se relaxeze, inima să bată mai încet şi să vă doriţi să dormiţi cât mai repede.

Alimente prăjite

Dacă de Ziua Îndrăgostiţilor vreţi să pregătiţi o cină specială cu nişte carne şi cartofi prăjiţi, gândiţi-vă de două ori. Grăsimea este foarte greu digerată şi veţi avea parte de gaze şi reflux gastroesofagian. Cât de romantic poate fi acest lucru? Dacă acest argument nu este convingător, atunci  gândiţi-vă la perspectiva unei nopţi  romantice în care diareea să vă ţină la toaletă! Nu mai bine, puneţi carnea la cuptor sau pe grătar?

Băuturi carbogazoase

La o cină romantică vrei să faci o impresie bună, iar gazele pe care le vei elimina din cauza băuturilor carbogazoase nu vor fi de ajutor. Balonarea este o altă problemă ce poate apărea şi care îţi va da mari bătăi de cap