942714462_84676900Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în 2020, cât și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia.

Documentul, care se află în dezbatere publică, propune să se permită dreptul de a da examenul pentru obţinerea permisulului auto doar acelor persoane care au absolvit învățământul obligatoriu, cel de 10 clase.

Totodată, se doreşte obţinerea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita și consilia pe șoferii cu abateri grave și repetate de la normele rutiere. Conform aceluiași document mașinile implicate în accidente rutiere vor trebui  duse la o inspecție tehnică riguroasă înainte de repunereq lor  în circulație.

Vin vremuri grele şi pentru cei care îşi procurau în mod fraudulos avizele medicale pentru obţinerea permisului sau prelungirea valabilităţii acestuia. Astfel, vor îmbunătățite evaluările medicale și psihologice pentru obținerea permisului auto, prin actualizarea periodică a baremelor de evaluare, notează a1.ro. De asemenea, după o anumită vârstă, controalele medicale pentru șoferi se vor face mai des. Cel mai probabil, anual.

Guvernul mai propune și ca mașinile implicate în accidente rutiere să fie duse la o inspecție tehnică riguroasă înainte de repunere în circulație.

(Jurnal)