Tot mai mulți cetățeni , mai ales cei din generația tânără, preferă astăzi să comande meniurile preferate la catering decât să le gătească acasă, evitând astfel ca uneori să constate că mâncarea pregătite sunt nedigerabile…

Iată de ce, în aceste zile de sărbători,  de sfârșit de an, mulți dintre giurgiuveni s-au grăbit să comande meniuri variate restaurantelor din Municipiul Giurgiu, care din cauza restricțiilor impuse de Pandemie lucrează în regim de catering.

Astfel la unul dintre cele mai rafinate restaurante ale orașului, în privința preparatelor  și nu numai,   Hanul Cosminului ( aflat  la intrarea în Municipiu ) au putut fi comandate platouri calde cu ficăței de pui, ciuperci gratinate, cârnăciori, crochete de cașcaval și mititei la prețul de numai 45 de ron/ porție, meniu suficient pentru 2 persoane.

Evident că cei înebuniți după meniul tradițional au putut comanda ciorba de perișoare, sărmăluțe ,  caltaboș și  plăcinte …

Specialitățile au completat gama largă de produse. Astfel o ”Valdostana” din carne de pui a putut fi comandată  la prețul de  doar 30 Ron/ porția .

Dar iată ce au mai comandat giurgiuvenii pentru Crăciun și noaptea de Revelion: Frigărui din piept de pui cu ciuperci, bacon, ardei gras și legume ( 27 Ron/porția);  Piept de pui la grătar cu salată (30 lei/ porția); Gordon bleu din pui gratinat (37 lei/ porția);  piept de pui, ficăței ardelenești, șnițel din piept de pui asortat  etc. Puiul Edenia – Coquelet a putut fi consumat  cu sos de usturoi și mămăliguță…

Nu au lipsit nici preparatele din carne de porc: Ceafă la jar cu cartofi gratinați și murături ca la mama acasă, cap de piept de  porc la jar cu cartofi Wedges și varză, nelipsita pomană a porcului , șnițel ardelenesc de porc, cârnați semiafumați, tochitură moldovenească, cu mămăliguță, cotlet de porc marinat, pregătit la jar cu cartofiori rumeniți, murături și multe, multe altele.

Și pentru că suntem lângă Dunăre nu au lipsit nici produsele din pește: salata de icre, Saramura de crap cu mămăliguță și păstrăvul la grătar…

Cei pofticioși, ahtiați după ”ceva dulce”, au putut comanda delicioșii papanași, clătite, tort sau Profiterol.  Din meniuri nu au lipsit salatele , mai ales pentru cei ce doresc să înceapă noul an cu mai puține kilograme adăugate la greutatea corporală.

De precizat că toate aceste produse pot fi comandate în orice zi a săptămânii , la restaurantul Hanul Cosminului , localizat la  intrarea în Municipiu, tel:   0724-304 776 și 0246-210 970 .

(Jurnal)