Ce mâncăm de sărbători ca să ne simţim bine!

0
132

Pentru că nu vrem să auzim de restricţii în această perioadă, vă propunem o modalitate de a vă bucura de toate deliciile. Astfel, de sărbători trebuie să mâncaţi cu înţelepciune…

O palmă de friptură la o masă este deajuns. O mână de fructe toată ziua. Reţineţi unităţile de măsură.  Nutriţioniştii cred că  avem nevoie de doar două degete de caşcaval,  la o porţie corectă, iar brânză telemea, pentru că are mai multă apă,  doar de  3 degete. La fel când vine vorba  de sarmale,  de cârnaţi şi de salată boeuf. Altfel, organismul riscă să clacheze din cauza suprasolicitării. Ficatul fabrica zilnic până la 700 de ml de bila – sau, popular, fiere – Aceasta se adună în vezicula biliară – colecist. Are rol în digestia grăsimilor. O cantitate imensă de concentrate calorice depăşeşte tot ce poate ficatul să producă într-o zi! Altfel apare greaţa care înseamnă că procesul de metabolizare şchioapătă. Cafeaua are acelaşi efect asupra colecistului. Activitate colecistului e foarte intensă după o cafea.

Şi ne întoarcem de unde am plecat! Două mâini de legume crude ar trebui să mâncăm  la fiecare masă. Verdeţurile sunt de preferat. Altfel, bila şi, ulterior, toate celelalte sisteme angrenate în proces, pot fi sprijinite prin mişcare. Nu există medicamente care să acopere lipsa ei.

(Jurnal)