Ce grupă de sânge este cel mai puțin predispusă la infecția cu COVID-19?

0
326

Cercetătorii chinezi din Wuhan și Shenzhen au decoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile și, automat, mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus, față de cei care au grupa de sânge 0 (zero), care sunt mai puțini predispuși la îmbolnăvire.

Cercetătorii au analizat datele a 2.200 de pacienți infectați cu COVID-19 din spitalele din Wuhan și Shenzhen și le-au comparat cu populațiile locale sănătoase. Ei au descoperit că în rândul pacienților cu grupa de sânge tip A există o rată mai mare de infectare.

De altfel, cei numiți au tendința să dezvolte simptome mai severe ale bolii, potrivit gulfnews.com, în comparație cu persoanele care au grupa de sânge O, ce sunt mai rezistente la a contracta virusul.

Studiul arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II).

Conform specialiștilor, distrubuția normală a tipului de sânge la cetățenii din Wuhan este: 32% au tip de sânge 0 (I), 34% au sânge de tip A (II).

Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, conform unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Trebuie precizat faptul că oamenii de știință nu sunt încă siguri cu privire la evoluția diferitelor grupe sanguine, deși mai multe analize arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariția unor boli.

(Jurnal)