Cu câteva zile în urmă, vă prezentam situația unei femei din comuna Vedea, disperată de faptul că, de circa doi ani, nu mai avea nicio veste despre fiica sa, despre care credea că a fost traficată de către fostul concubin. De asemenea, aceeași persoană ne mai declara faptul că respectivul, care nu ar fi recunoscut copilul, ar ține fetița în vârstă de circa trei anișori, interzicându-i, totodată, bunicii să o viziteze pe micuță.

La scurt timp de la publicarea materialului, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu s-au deplasat, conform declarațiilor femeii, la domiciliul acesteia, constatând, conform declarațiilor sale, că micuța nu beneficiază de condiții proprii de creștere și dezvoltare.

Ați dat ziarul ăla, a auzit toată presa, a venit Protecția Copilului la mine, că nu pot eu să iau copilul, că nu sunt în stare de el, că n-am cu ce să-l cresc…Mi-a zis Protecția Copilului că fata nu pot s-o iau eu, așa mi-a zis. N-am condiții, am două camere…”, ne trăgea la răspundere Frusinica Barbălată, femeia care ne adusese la cunoștință cazul fiicei și nepoatei sale.

Cele petrecute în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie, demonstrează marele adevăr ascuns în zicala legată de…facerea de bine!

(Jurnal)