Dacă în alte județe ale țării, situația nu a fost una tocmai roz, la nivelul județului nostru ploile și furtunile din ultimele ore nu au produs dezastre, așa cum ne-am fi așteptat.

Astfel, potrivit Poliției Giurgiu, ”în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie a.c., fenomenele meteo nefavorabile, și-au făcut simțită prezența și în județul Giurgiu în special pe raza localităților Găujani și Joița, unde au căzut mai mulți copaci și un stâlp de telefonie, blocând arterele rutiere.

Polițiștii giurgiuveni au intervenit prompt, restricționând și dirijând circulația, pe arterele rutiere, unde s-a impus acest lucru, până la remedierea situației și au sprijinit reprezentanții Enel Giurgiu pentru remedierea întreruperilor furnizării de energie electrică, în localitățile Pietrișu și Găujani.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii giurgiuveni au desfășurat acțiuni preventive pe raza localităților în care au avut loc manifestări meteorologice nefavorabile, pentru prevenirea săvârșirii de fapte ilegale la adăpostul întunericului.

Urmare a prezenței și intervenției prompte a polițiștilor giurgiuveni alături de celelalte structuri competente să intervină în astfel de situații, nu au fost înregistrate evenimente negative.”

(JGR)