Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuScandalul lipsei vaccinului antihepatitic B la nivel naţional nu a ocolit nici Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Conform informaţiilor primite de la managerul interimar al unităţii spitaliceşti, Mihaela Raţă, la acest moment vaccinul cu pricina lipseşte cu desăvârşire, schema de vaccinare fiind schimbată, în acest moment, până la remedierea situaţiei.

În privinţa altor vaccinuri, absolut necesare în cazuri de urgenţă, pe stocul SJU sunt vaccinurile antirabic, antitetanic şi vaccinul BCG (vaccinul antituberculos) care se face obligatoriu tuturor nou-născuţilor, la noi în ţară, fiind inclus în programul naţional de vaccinări.

„Multă lume ne întreabă de vaccinul antirujeolă, dar este bine de ştiut că nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci medicilor de familie, care sunt cei în măsură să îi îndrume pe părinţi, acest vaccin făcându-se după vârsta de nouă luni (primul) şi la 7 ani (clasa I, al doilea vaccin)”, ne-a precizat Mihaela Raţă.

Cât priveşte stocul de medicamente şi de materiale sanitare, la acest moment farmacia spitalului acoperă, necesarul, pacienţii nefiind nevoiţi să cumpere din farmacii cele necesare intervenţiilor intraspitaliceşti.  

(Oana Călin)