Pe numele a doi tineri de 19 și 25 de ani, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, respectiv măsura arestării preventive, după ce au pătruns în două locuințe de pe raza orașului Mihăilești, de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 1.300 de lei.

 La data de 4 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din orașul Mihăilești, cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-o anexă a locuinței sale.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că în perioada 02.01.2020 – 04.01.2020, persoane necunoscute au pătruns într-o anexă situată în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, prin spargerea unui geam al unei ferestre și au sustras mai multe bunuri (un aparat de sudură, un cablu electric, o combină muzicală și un pavilion de grădină), cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei.

Tot în data de 04.01.2020, polițiștii au fost sesizați de către un alt bărbat din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o drujbă electrică.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului ocazie cu care au constatat că în perioada 02.01.2020 – 04.01.2020, persoane necunoscute au pătruns în locuința bărbatului, prin forțarea unei ferestre, iar dintr-o cameră a imobilului au sustras o drujbă electrică și un cablu electric, cauzând un prejudiciu de 300 lei.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii giurgiuveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale au fost identificate persoanele în cauză, ca fiind doi tineri de 19 și 25 de ani, ambii din orașul Mihăilești.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale dispunând măsura preventivă a controlului judiciar față de tânărul de 25 ani pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, tânărul de 19 ani a fost prezentat Judecătoriei Bolintin Vale, pe numele căruia a fost dispusă măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în C.R.A.P. Giurgiu.

Bunurile sustrase au fost recuperate și predate proprietarilor.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.