
Printre cele mai importante proiecte s-au numărat aprobarea documentaţiei tehnico – economice pentru obiectivele de investiţii “Reparaţie capitală pavilion administrativ” pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, “Modernizarea drumului judeţean DJ 503 Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – Limită judeţ Teleorman”, “Modernizare drumul judeţean DJ 504, Giurgiu – Vieru – Putineiu – Limită judeţ Teleorman”, “Reparaţie capitală secţia exterioară de psihiatrie Vadu Lat”, ”Sistem electronic de securitate la clădirea Consiliului Judeţean Giurgiu”, în faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.
La Spitalul Judeţean, valoarea investiţiilor se ridică la peste 2,4 milioane de lei, iar la Secţia de Psihiatrie Vadu Lat de peste 2 milioane de lei.
De asemenea, consilierii județeni au aprobat și acordarea unor sprijine financiare în valoare de 280.000 lei, pentru o serie de persoane care se confruntă grave probleme de sănătate, dar și pentru mai multe instituții de cult care se confruntă, la rândul lor, cu o multitudine de probleme.
Un al punct inclus pe ordinea de zi care a primit votul favorabil din partea consilierilor a fost cel referitor la rectificarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli și a bugetului de venituri și cheltuieli al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții al județului, pe anul 2016. În acest sens, directorul executiv-adjunct, Florentina Stănculescu, a explicat că potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului nostru se majorează în trimestrul IV 2016 cu suma de 1.808 mii lei, pentru: susținerea sistemului de protecție a copilului (+954 mii lei); susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap (+702 mii lei); fructe, conform prevederilor OUG nr. 66/2016 (+62 mii lei); învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională (+22 mii lei) și drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale, integrați în învățământul de masă (+58 mii lei). De asemenea, pentru bugetul de venituri și cheltuieli al județului au fost alocate sume defalcate din taxa pe valoare adăugată și cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale (27%), în sumă de 4.797 mii lei. Totodată, se modifică bugetul de venituri și cheltuieli al Direcției Județene de Dezvoltare Rurală și Protecția Mediului prin redistribuire de credite bugetare, cu suma de 46 mii lei, pentru reparații curente, se suplimentează bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu cu suma de 572 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor de personal, dar și bugetul Direcției Județene de Transport, Adiministrare Drumuri Județene și Control Trafic Giurgiu cu suma de 61 mii lei, pentru cheltuieli de capital, a mai precizat Florentina Stănculescu.
Nu în ultimul rând, în cadrul aceleași ședințe, a fost aprobată asocierea în participațiune între Consiliul Județean Giurgiu și consiliile locale din județ, în vederea realizării serviciilor de deszăpezire pe drumurile județene și de interes local, în iarna 2016 – 2017. La acest punct, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Cristian Marciu, a explicat că instituţia pe care o reprezintă va asigura cheltuielile cu materialul antiderapant, iar prin intermediul acestui contract-cadru, primăriile au posibilitate să închirieze utilaje, dacă nu dispun de acestea, iar chiriile vor fi suportate tot de către CJ Giurgiu. Marciu a mai adăugat că se intenţionează modificarea contractului-cadru, astfel încât noua procedură, cu noul caiet de sarcini, să fie mai convenabilă pentru societăţile care se ocupă cu deszăpezirea: La şedinţa în care vom aproba bugetul pe 2017, veţi vedea că ne propunem inclusiv achiziţionarea mai multor utilaje pentru Direcţia Judeţeană de Transport, ca să acoperim cât mai mult cu forţe proprii, pentru a face față situațiilor de iarnă, a mai spus vicepreședintele CJ Giurgiu.
(Teodora Nicolae)
Consilierii județeni au aprobat și acordarea unor sprijine financiare în valoare de 280.000 lei, pentru o serie de persoane ( 50% angajati ai CJ ).Oare acestia sunt, din tot judetul cei care au cea mai mare novoie de bani? Ei se confruntă cu cele mai grave probleme de sănătate,d-le Presedinte? Se verifica vreodata daca acesti bani au fost folositi pentru scopul pentru care au fost dati ! RUSINOS !