Vineri, 12 ianuarie, în jurul orei 18.00, un bărbat de 65 ani, din municipiul București, în timp ce conducea o autoutilitară pe Șoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, a accidentat grav o femeie de 87 ani, din municipiul Giurgiu. Aceasta tocmai se  angajase în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu în vederea acordării de îngrijiri medicale și efectuării de investigații de specialitate.

Ambilor participanți la trafic li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

A doua zi , sâmbătă, 13 ianuarie , în jurul orei 01.30 (noaptea), o patrulă formată din polițiști de la Secția nr. 6 de Poliție Rurală Mihăilești – Postul de Poliție Buturugeni și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu l-au depistat pe un bărbat de 45 ani, din comuna Grădinari, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Grădinari, sat Tântava, sub influența alcoolului.

Conducătorul auto, oprit pentru control, emana halenă alcoolică. El a fost  testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei,  care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia interogării bazei de date a Poliției Romane s-a constatat ca bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Vinovatului i-a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

(Jurnal)