Miercuri, 1 noiembrie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Ei au selectat pentru control un autoturism condus de un cetăţean român în vârstă de  41 de ani, domiciliat pe raza municipiului Bucureşti.

Cu ocazia controlului poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, mai multe pungi din plastic ce conţineau 461 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, persoana a declarat că a achiziţionat bunurile din Turcia, contra sumei de 1000 dolari, că nu are documente de provenienţă pentru ele şi că intenţiona să le comercializeze pe raza Capitalei.

Bunurile, a căror valoare (dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă) se ridică la suma de 18.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.