Sute de sticle cu parfum, sute de haine şi perechi de încălţăminte, dar şi opt plase de pescuit ilegale au fost descoperite, de poliţiştii de frontieră, în doar două autocare controlate prin sondaj, în Vama Giurgiu.

În cursul zilei de vineri, 25 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat, în jurul miezului nopţii, pentru control, un autocar ce aparţinea unei firme de transport internaţional. La verificările amănunţite, surpriza a fost mare: 420 de flacoane de parfum şi 79 de perechi de încălţăminte, la care “de firmă” era doar numele. Marfa era, conform informaţiilor primite de la ITPF Giurgiu, a unui grup de patru cetăţeni români, cu vârste cuprine între 29 şi 46 de ani, care au declarat că au achiziţionat marfa dintr-un bazar turcesc, din Istanbul, cu nobilul (???) scop de a le oferi cadou familiei şi prietenilor. Niciuna dintre cele patru persoane depistate de poliţiştii de frontieră cu produse susceptibile a fi contrafăcute nu deţinea documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru bunurile respective.

Cu o zi mai devreme, în acelaşi punct de frontieră au fost descoperiţi, tot într-un autocar, 133 de perechi de pantofi sport, 154 de articole textile şi 128 de flacoane cu parfum, şi acestea “de firmă” doar cu numele. Pe lângă toate acestea, au mai fost găsite, în acelaşi autocar, şi opt plase de pescuit de tip monofilament, unelte interzise de lege pentru pescuit. Toate cele descoperite, fără documente de provenienţă, aparţineau unei românce în vârstă de 31 de ani.

Dacă ar fi fost comercializate, toate produsele valorau aproape un miliar de lei.

Toţi cei cinci comercianţi de ocazie sunt acum cercetaţi pentru faptele săvârşite, cu toţii având dosare penale deschise pe numele lor.

(Jurnal)