Ce au găsit polițiștii de frontieră giurgiuveni în două autocare!

0
357

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, peste 2.000 de bunuri, constând în parfumuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„În cursul zilei de 26.06.2021, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, polițiștii de frontieră au selectat pentru control două autocare care transportau persoane pe ruta Turcia-România.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material de culoare neagră. Acestea conţineau peste 2.100 de parfumuri, articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, doi cetățeni turci, pasageri ai autocarelor, au declarat polițiștilor faptul că bunurile descoperite le aparțin.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 273.800 lei (dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale în cauză.

Cei doi bărbați sunt în prezent cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.” – a transmis într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

 (Jurnal)