Ce au găsit polițișii de frontieră giurgiuveni în 8 autocare cu turiști, ce intrau în țară…

0
554

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, peste 6.000 de bunuri, estimate la o valoare de peste 700.000 lei…

În ultimele 48 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, opt autocare, ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane și trei autoturisme.

Cu această ocazie, ei au descoperit, în compartimentele pentru marfă și în portbagajul mijloacelor de transport, cantitatea totală de 3.688 articole vestimentare, 104 articole de marochinărie, 2.047 parfumuri și 316 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani.

Persoanele nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de peste 700.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)