Ce au găsit medicii legiști în corpul lui Diego Maradona

0
396

Medicii legiști au stabilit la autopsia corpului fostului fotbalist Diego Maradona că inima acestuia cântărea 500 de grame, dublu decât normal, informează marca.com.

Fostul fotbalist Diego Maradona a încetat din viață, la 25 noiembrie, la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani.

Conform news.ro, la o săptămână de la decesul lui Diego Maradona, anchetatorii încearcă să afle exact ce a cauzat moartea legendei fotbalului argentinian. Sunt examinate probe de urină și sânge, precum și inima lui, care cântarea, în mod dubios, în jur de 500 grame, dublu față de greutatea normală.

Asta reprezintă un mister pentru profesioniștii din domeniul medical care lucrează la acest caz și care trebuie să stabilească dacă Maradona a consumat alcool, droguri sau altă substanță cu puțin timp înainte de moarte, un rezultat crucial în ancheta procurorilor din San Isidro.

S-a constatat că inima are cardiomiopatie dilatativă, iar cei care efectuează autopsia au dorit să examineze mai amănunțit sistemul conductor al inimii. Cauza decesului a fost considerată un edem pulmonar secundar acut, survenit în urma unei insuficiențe cardiace cornice, exacerbate.

(Jurnal)