Ce au găsit inspectorii DSVSA aflați în control la unitățile de interes turistic din județ

0
193

controale-dsvsa Inspectorii Biroului Antifraudă din cadrul DSVSA Giurgiu au efectuat controale Controale în unități de interes turistic în sezonul estival unde s-au constatat că unele unitati nu au facut dovada analizei potabilitatii apei și a mâncărurilor pregatite, comercializare produse alimentare în spații neautorizate sanitar veterinar și pentru siguranta alimentelor, comercializare produse alimentare cu termene de valabilitate depășite și nedemonstrare a trasabilității produselor alimentare.

Au fost efectuate controale privind respectarea conditiilor sanitare veterinara și pentru siguranta alimentelor în magazine alimentare în special din mediul rural unde s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 600 lei pentru neînregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranta alimentelor a unității, și trei Avertismente conform OG.2/2001, pentru lipsa documentelor care să ateste efectuarea acțiunilor DDD.

S-a solicitat prezenta inspectorilor din cadrul DSVSA în exploatații de animale  pentru efectuarea crotalierii și actiunilor sanitar veterinare.

În unele gospodării au fost acordate termene pentru efectuarea acestor actiuni. De asemenea, la solicitarea Consiliului județean Giurgiu,  au fost verificate  3 (trei) servicii sociale cu cazare din orașul Giurgiu unde, la momentul controlului s-a constatat într-o unitate nu s-au prezentat carnetele de sănătate ale personalului, motiv pentru care s-a aplicat un Avertisment , conform OG 2/2001. 

(Jurnal)