Ce au descoperit vameșii giurgiuveni în două autocare de transport internațional de persoane

0
500

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri constând în articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile aparţineau unor cetăţeni turci, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare, ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, printre bagajele pasagerilor, cantitatea totală de 190 de articole vestimentare, 327 parfumuri și 32 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci, în vârstă de 34 și 49 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 127.750 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)