Ce au descoperit polițiștii de frontieră giurgiuveni într-un autocamion condus de un cetățean polonez

0
245

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, o cantitate considerabilă de bunuri constând în articole vestimentare, articole de marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

„În data de 20.09.2022, în jurul orei 19.25, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocamion, condus de un cetățean polonez, în vârstă de 45 de ani, care transporta, conform documentelor prezentate, semințe de floarea soarelui din Bulgaria pentru Polonia.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul semiremorcii, 763 articole vestimentare, 15 articole de marochinărie și 70 perechi încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de aproximativ 88.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, precizează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)