În data de  30 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului  efectuat asupra unui mijloc de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 800 articole textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani, şofer al  mijlocului de transport internaţional.

Șoferul  a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazaruri din  Turcia, cu scopul de a le comercializa și că nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 92.700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrăre penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] În data de  30 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional. Cu ocazia controlului  efectuat asupra unui mijloc de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 800 articole textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani, şofer al  mijlocului de transport internaţional. Șoferul  a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazaruri din  Turcia, cu scopul de a le comercializa și că nu deține documente de proveniență pentru acestea. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 92.700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrăre penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate. (Jurnal)     Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Ce au descoperit polițiștii de frontieră giurgiuveni în cala Autocarului unui turc…?! […]