Ce au declarat cei doi lideri locali ai partidelor calificate în turul doi al prezidențialelor

0
269

La scurt timp de la încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale de duminică, 10 noiembrie, liderii locali ai celor două partide rămase în competiție au dat primele declarații.

„10 Noiembrie 2019 va rămâne în istoria politicii din România ca ziua în care, pentru prima dată o femeie candidat intră în turul 2 al alegerilor prezindențiale, cu șanse mari de a câștiga confruntarea finală.

A fost o dovadă clară că în PSD nu numai liderii bărbați sunt puternici ci și femeile pot scrie istorie, așa cum s-a întâmplat și în Croația, Estonia, Lituania, Malta și Chile.

Această victorie a candidatei noastre este victoria tuturor membrilor PSD și a tuturor alegătorilor noștri care au apreciat munca politică și guvernamentală depusă de cea mai importantă structură politică din România.

In esență, această victorie este a românilor de pretutindeni care își doresc un viitor bun și o soartă corectă pentru ei și pentru țara lor. Indiferent cum au votat în primul tur, noi îi așteptăm alături de noi în turul 2 pentru a demonstra lumii întregi că VREM UN PREȘEDINTE ROMÂN!

Mulțumesc tuturor românilor și în special giurgiuvenilor care au votat cu inima. Mulțumesc primarilor și liderilor de organizații care au depus efort pentru obținerea acestei victorii corecte și legale. Mulțumesc întregii echipe, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile!

VIORICA DANCILĂ VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI!”, scria președintele organizației județene a PSD, senatorul Niculae Bădălău.

La rândul său, liderul organizației județene a PNL, Dan Motreanu, declara:

Scrutinul prezidenţial din 10 noiembrie a relevat câteva aspecte interesante în judeţul Giurgiu, cu privire la electorat şi partidele ce au susţinut candidaţii aflaţi în cursă.

Astfel, cu toate că PSD a obţinut un scor bun de 42%, menţine îngrijorarea liderilor judeţeni, întrucât trendul se menţine la un nivel mult mai scăzut decât la alegerile parlamentare din 2016, când PSD obţinuse în jur de 70%, scor ce situa organizaţia PSD  Giurgiu pe primul loc pe ţară.

PNL îşi continuă ritmul de creştere de la alegerile europarlamentare, când a obţinut 23%, aproape dublu faţă de rezultatele din 2016, fiind totodată cea mai mare creştere din ultimii ani acum obținând 30,5% , un salt important pentru câştigarea bătăliilor următoare în judeţ. Dacă la alegerile europarlamentare PNL Giurgiu obținea 25,969 de voturi, la aceste alegeri s-au obținut 34,508.

În ceea ce priveşte numărul de voturi obţinute, se poate observa că PNL Giurgiu  a înregistrat o creştere majoră ,cu peste 8.500 de voturi, comparativ cu alegerile europarlamentare.

În plus, nordul judeţului, inclusiv localităţile de reşedinţă dar şi cea natală ale liderului PSD, Niculae Bădălău, au fost câştigate de către organizaţiile locale PNL, inclusiv în comune care erau catalogate ca fiind fieful PSD, cum ar fi Călugăreni, Mihăileşti, Ogrezeni, Floreşti-Stoeneşti etc.

Au existat creşteri semnificative şi în comune din sudul județului, şi pe municipiul reşedință de județ.

Având în vedere aceste aspecte şi cunoscând îndeaproape echipa unită a PNL Giurgiu, sunt convins că în turul 2 al acestor alegeri vom ieşi învingători şi în judetul Giurgiu.”

(Jurnal)