AcasăActualitateCe au aprobat consilierii locali la cea mai recentă ședință de consiliu

Ce au aprobat consilierii locali la cea mai recentă ședință de consiliu

Joi, 28 noiembrie, în sala de ședințe a Consiliului Local Giurgiu, aleșii locali au dezbătut și aprobat un număr de 35 de proiecte de hotărâre, după cum urmează:

– modificarea și completarea regulamentului de organizare și executare a transportului de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi, precum și aprobarea Contractului de atribuire în gestiune delegată a Serviciului de transport mărfuri sau bunuri în regim de taxi

– modificarea statului de funcții al mai multor direcții din subordinea Consiliului Local

– asigurarea unor porții de hrană caldă persoanelor participante din municipiul Giurgiu, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie

– acordarea unor sprijine financiare

– alocarea sumei de 7.800 de lei pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun pentru copiii salariaților DAS Giurgiu

– alocarea sumei de 3.500 de lei pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun pentru copiii salariaților DITL Giurgiu

– alocarea sumei de 1.690 de lei pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun pentru copiii salariaților Centrului Cultural Local „Ion Vinea”

– alocarea sumei de 1.040 de lei pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun pentru copiii salariaților Direcției Administrare Active din Proiecte cu Finanțare Europeană

– aprobarea de documentații de atribuire în vederea vânzării a unor terenuri

– constatarea efectuării unor cheltuieli

– instituirea unor facilități fiscale la nivelul municipiului Giurgiu

– rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 și a listei de investiții aferente

– suplimentarea bugetului centralizat al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții pe anul 2019

– suplimentarea bugetului de împrumuturi interne pe anul 2019 și a listei de investiții aferente

– retragerea comunei Daia din ADI „Sănătate Asigurată prin Apă Curată”

– alegerea unui nou președinte de ședință pentru perioada decembrie 2019 – februarie 2020, în persoana consilierului ALDE, Alexandru Vladu.

Acestora li s-au adăugat alte opt puncte suplimentare, care au vizat, în cea mai mare parte a lor, acordarea de sprijine financiare.

Din nou, consilierul local George Țigănilă a fost „Gigi Contra”, interpelându-i, atât pe directorul DITL, Laurențiu Țintea, cât și pe primarul Nicolae Barbu, pe două teme diferite: pe primul, pentru a afla de ce se acordă facilități fiscale doar până la o anumită dată (răspunsul fiind, simplu: pentru că așa prevede legea!), iar pe cel de-al doilea, pentru a-l întreba (fără să știe, însă, că acest lucru a fost, deja, făcut), de ce nu se folosesc banii ce urmau să ajungă ca sprijin financiar la o parohie din municipiu, pentru achiziționarea de calculatoare. La această a doua interpelare, răspunsul primarului Barbu a fost scurt: „S-a făcut deja procedura de achiziție a unui număr de 600 de calculatoare, ce vor ajunge la toate școlile din municipiu!”.

În final, toate proiectele au devenit hotărâri, cele mai multe cu unanimitate.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.1 ° C
19.1 °
19.1 °
62 %
1.6kmh
63 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!