Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, doi cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși pe osia semiremorcii unui autocamion.

 În data de 30.07.2022, în jurul orei 23.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, frigidere din Turcia pentru România.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, ascunși pe osia semiremorcii autocamionului, două persoane de sex masculin.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 27 de ani, respectiv 28 de ani.

Persoanele în cauză  nu dețineau documente de identitate asupra lor și au declarat că s-au urcat pe osia semiremorcii în Bulgaria, fără ca șoferul să cunoască acest lucru. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățenilor sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele depistate, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,
Subinspector de poliție Raluca DUMITRACHE