Românii sunt fericiți ! Cristian Borcea a ieșit din pușcărie. Motiv de bucurie pentru întreaga națiune, dar mai ales pentru Valentina Pelinel care nu s-a sfiit să facă schimb de fluide, prin câteva săruturi pătimașe oferite iubitului ei, în fața camerelor de televiziune,  imagini ce cu siguranță au fost comandate, cu mult înainte, de către celebrul personaj.

Îmbrăcat  la 4 ace, cu o frizură de ultimă modă, bine pensat , cu unghiile proaspăt lăcuite, Borcea s-a plâns  jurnaliștilor că este nevoit să înghită câte patru pastile pe zi pentru afecțiunile psihice dobândite la mititica,   acuzând condițiile extrem ” de nasoale” din detenție. Deși în cei 4 ani și patru luni petrecuți după gratii, traumatizatul personaj a procreat 2 copii (unul oficial și altul PNV). Urmare evidentă a condițiilor grele suportate de acest personaj.

Și cum stă bine unui condamnat, Cristi Borcea a dat în aceeași seară o petrecere cu foc de artificii și bucate alese în pub-ul deschis recent în Capitală, administrat de fiul cel mare al afaceristului,alături de prieteni…Prieteni care nu prea au dorit să-și arate fețele la camere…

În consecință iată ce ar trebui să înțeleagă un tânăr din tot acest spectacol sinistru.  Că mai întâi de toate trebuie să înveți să furi, să devii ”jmecher ”, să fii respectat în lumea interlopilor,  după care să încalci legea , să îți aduni în conturile depuse prin  paradisuri fiscale, bani, fără număr, fără număr…  Evident că sumele vor trebui  fie cât mai mari, ca atunci când vei fi arestat avocații să se bată  pe tine ca pe sfintele moaște.

Iar întro zi , atunci când vei ieși din pușcărie, o țară întreagă să se bucure ca și cum Simona Halep ar fi câștigat Wimbledon-ul! Prietenii să îți organizeze o petrecere de pomină cu foc de artificii , caviar și șampanie scumpă, la piscină. Iată ce au arătat televiziunile  în ultimele zile, elevilor  ce tocmai au picat BAC-ul. Ce imagini mai educative ați dori? Adicătelea, conform unui corolar :  Nicio faptă rea nu rămâne nerecompensată!

În acest timp , fericitul fost chiriaș al penitenciarului Jilava își face planuri  alături de partenera sa, Valentina Pelinel, să plece în curând în  vacanţă, într-o destinație cât mai exotică…

Mass Media a ținut la rândul lor să menționeze faptul că pe lângă cei patru ani şi patru luni petrecuţi la închisoare, Cristi Borcea a câştigat 10 luni de libertate, graţie recursului compensatoriu pentru ”condiţiile grele de detenţie” (?) şi peste 330 de zile de libertate pentru că ”a muncit ”(!?) în spatele gratiilor. Puteți să o credeți și p-asta?

Tabloidele au mai scris că înainte să îşi ia adio de la cei care l-au supravegheat în pușcărie, Cristi Borcea ar fi  fost avertizat că dacă va încălca rigorile eliberării condiţionate, s-ar putea întoarce după gratii.  Asta sună mai mult a provocare. E ca și cum bietul Cristi ar fi invitat să mai toarne câteva progenituri  care ar întregi zestrea de  7 copii,  deținută în prezent, ceea ce l-ar încuraja ca în viitorii ani să se poată lăuda prin ziare că  va lăsa în urmă, ca un bun creștin și demn  microbist, o echipă de fotbal!

În speranța că tot ce am scris în rândurile de mai sus nu se va concretiza niciodată, ci va rămâne doar un simplu pamflet, dăm cuvântul suporterilor ce sunt nerăbdători să strige: ”Cristi Borcea te iubim/ Căcatine vrem să fim …!”

 (Florian T.)