Ce amenzi riscă șoferii care nu își echipează mașinile corespunzător

0
142

Poliția Română i-a avertizat încă de duminică, 27 octombrie, pe șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei fără anvelope de iarnă că riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, polițiștii au realizat un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos.

Potrivit „Legii cauciucurilor de iarnă” intrată în vigoare în 2011, toți cei ce circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

“Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția Română.

“Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, mai transmite Poliția Română, care precizează că anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons” nu intră în categoria aceasta.