Ce amenzi riscă cei care refuză în continuare să monteze repartitoarele de căldură, în sistemul centralizat de energie!

0
65

Montarea repartitoarelor este obligatorie până la 31 decembrie 2023, măsura fiind amânată deja cu un an din decembrie 2022 pentru decembrie 2023.

Astfel, fiecare apartament va trebui să aibă un repartitor de măsurare a energiei termice, atât pentru apă caldă, cât şi pentru căldură. Este vorba despre proprietarii apartamentelor racordate la sistemele centralizate de încălzire, la noi în municipiu, cei abonați la Uzina Termoelectrică Giurgiu.

Cine refuză să monteze repartitoarele riscă în continuare o amendă de 1.000 de lei. De precizat! Costul repartitoarelor de căldură obligatorii va fi compensat!

PNL a depus  la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință.

Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire.

(Jurnal)