Ce a încercat să exporte un român, în Turcia

0
437

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat material lemnos în valoare de peste 60.000 de lei, pe care un cetăţean român a încercat să îl scoată din ţară cu documente expirate.

În data de 09.11.2017, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de ieșire din ţară, cetăţeanul român M.D., în vârstă de 61 ani, la volanul unui camion înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 20,135 mc cherestea din România către Turcia.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatul a prezentat pentru materialul lemnos pe care îl transporta, un aviz de însoțire a mărfii eliberat în data de 01.11.2017.

Deoarece avizul era expirat, termenul de valabilitate al unui astfel de document fiind de 72 de ore, poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe bărbat. Totodată, materialul lemnos, în valoare de 60.160 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi depozitat la Ocolul Silvic Giurgiu în vederea continuării cercetărilor.