Ce a găsit Președintele ANPC, la un control inopinat, la Giurgiu, în bucătăria unui restaurant de ”fițe”!

0
3506

 Ca de fiecare dată controalele care au scos la iveală neregulile unor comercianți din Municipiu, au fot cele efectuate de către șefii Asociației Naționale de Protecție a Consunatorilor din Capitală, de parcă la Giurgiu acest OJPC nici nu ar exista. 

Aduceți-vă aminte despre controlul efectuat cu ceva timp în urmă,  în Hala Centrală, de către comisarii ANPC din Capitală, deși la Giurgiu atât cetățenii cât și noi, presa, sesizaserăm de ani buni condițiile mizere în care se comercializa carnea și produsele din carne…Comisarii OJPC Giurgiu însă ”ioc”!

Colegii noștri de la ”Tribune” relatează faptul că luni, 22 august, însuși președintele ANPC, Horia Constantinescu, împreună cu câțiva comisari din cadrul aceleiați instituții  au descins, inopinat în mai multe locații comerciale din Giurgiu.

 Conform aceleiași surse, câteva din cele constate de șeful ANPC, au fost postate chiar pe pagina personală a acestuia .

Iată ce scrie Horia Constantinescu pe  Facebook:

Bună dimineața

Ieri am ajuns la Giurgiu. Sub egida Caravana Consumatorilor, În urma multelor mesaje primite de la dumneavoastră am decis să facem o vizită atât pentru a evalua activitatea colegilor noștri de acolo cat și pentru acțiuni ce au vizat informațiile pe care ni le-ați transmis.

 DRAMĂ! Magazinul Pepco din Giurgiu nu a făcut curat acolo de la deschidere! Colegii mei l-au sancționat și propune suspendarea activității până cel puțin la remedierea tuturor celor găsite.

Am aflat și că nu întotdeauna Perla înseamnă ceva prețios. Restaurantul cu același nume păstra spre vânzare câteva sute de kilograme de icre și pește în congelatoare fără a se știi de când sunt acolo și vândute consumatorilor ca produse proaspete.

Cel mai interesant este că avem o colegă acolo (n.red. – la OJPC Giurgiu)  cu o vechime de peste 27 de ani în serviciu ce nu a ajuns la această locație în toată cariera sa. (!!!)

 Pare-se că vorbim de un restaurant “protejat”! Acum este închis! Au de făcut curățenie și unii și ceilalți!

Așteptăm în continuare mesajele dumneavoastră și până atunci să aveți o zi minunată!”

 După cum observăm, luați ”ca din oală”, administratorii societăților mai sus menționate s-au resemnat în a da cu subsemnatul și a face probabil promisiuni.

Dacă îm cazul primului magazin controlat, lucrurile găsite nu atentează la sănătatea cetățeanului, în cazul restaurantului însă lucrurile sunt grave. Sunt cetățeni care probabil au ajuns acasă cu toxinfecții alimentare, oameni care nu și-au explicat de ce au fost  la un pas să moară după o ciorbă de crap sau o pană de somn!

În concluzie, dragi giurgiuveni, aveți grijă unde mâncați, căci după cum ne demonstrează cei de la ANPC, la pomul lăudat să nu te duci niciodată cu…sacul! Lăcomia proprietarilor de restaurante este, după cum se vede,  tot mai mare, reflectată și în opulența nivelului de trai afișată de ei la tot pasul…

Colegii de la ”Tribune” mai scriau că în urma discuțiilor cu conducerea OJPC Giurgiu, pentru restaurantul menționat de președintele ANPC există propunerea de suspendare a activității până la circa 6 luni, pentru remedierea deficiențelor constatate.

Totodată ei precizau că rezultatele finale ale întregului control efectuat la Giurgiu vor fi anunțate printr-un comunicat al ANPC… Căci dacă ar fi după comisarii OJPC, n-am afla nimic în această viață. Parol!

 (Jurnal)

( Imagini din bucătăria restaurantului, preluate din materialul mai sus prezentat)