La ieșirea din sala de ședință a Comitetului Executiv  al PSD, de luni 8 ianuarie, Niculae Bădălău a afirmat că a fost de acord cu propunerea lui Ioan Deneș ca înlocuitoare a Doinei Pană la viitorul minister  format din contopirea   Ministerului Mediului  cu cel al Apelor și Pădurilor.

El a negat faptul însă că relația dintre el și  președintele Liviu Dragnea s-ar fi răcit în ultima perioadă.  Întrebat despre natura discuțiilor purtate în ședință abia terminată, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus că ele au vizat activitatea partidului.

E loc de mai bine – a spus  liderul social democrat confirmând faptul că premierul Tudose urmează să remanieze Guvernul după o evaluare serioasă a fiecăruia dintre miniștri.

A fost o ședință lungă, dar in niciun caz tensionată”, a  mai spus Niculae Bădălău . 

Despre scrisoarea pe care a adresat-o colegilor din CEx,   el a spus că documentul conține „un proiect politic vizavi de anul 2018, întrucât urmează un an electoral… un proiect  pe care CEx-ul următor îl va lua în discuție”.

„În anul 2019 avem două rânduri de alegeri şi sunt extrem de multe lucruri. Le-am scris acolo, dacă o să analizaţi, o să vedeţi că este un lucru bun”, a mai spus   numărul doi  din PSD. Atât Bădălău, cât și președintele PSD, au declarat că documentul va fi discutat la următorul CExN al partidului, la finalul lunii ianuarie.

Întrebat care e părerea sa cu privire la activitatea președintelui PSD, Liviu Dragnea, acesta a spus: „Avem o conducere colectivă (…) avem un președinte ales, care a câștigat în cadrul unui Congres, considerăm că în continuare trebuie să rămână în fruntea partidului, precizând că nu el   analizează activitatea președintelui, ci ea va fi analizată la următorul congres al partidului.

 

 

(Jurnal)