Conducerea PNL a decis luni, 6 ianuarie, în sedința  PNL de la Palatul Parlamentului, constituirea unei „comisii interne pentru alegerile anticipate”, din care să facă parte Ludovic Orban, Raluca Turcan și Robert Sighiartău.

Rolul comisiei în Parlament este ca cei trei liberali de marcă să poarte discuții cu deputații și senatorii pe marginea oportunității declanșării alegerilor anticipate, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Totul vine în contextul în care prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a declarat la sfârșitul anului trecut, că „deciziile sunt luate” astfel încât să se organizeze alegeri parlamentare anticipate „cel mai târziu în aprilie”.

El mai spunea și că nu poate el să anunțe demisia premierului Ludovic Orban pentru că numai prim-ministrul va face anunțurile „la momentul oportun”

Rareș Bogdan mai spunea că președintele Iohannis a numit guvernul Orban ”Ludovic I” pentru că va exista și guvernul ”Ludovic Orban II”, astfel ca actualul premier să rămână șeful viitorului guvern rezultat după anticipate.

(Jurnal)