ccr_75168100Curtea Constituţională a respins ca fiind inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului faţă de Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului. Decizia vine după patru luni şi patru amânări în acest caz. Comunicatul de presă al CCR poate fi citit în secţiunea DOCUMENTE. Condamnaţii penal nu pot fi membri ai Guvernului. Este decizia Curţii Constituţionale, care a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului privind legea care nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie premier. A fost nevoie de 5 termene pentru ca, într-un final, Curtea Constituţională să ia această decizie.

 „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate formulată”, se precizează în comunicatul CCR. „Pentru adoptarea acestei soluţii, Curtea a constatat că, în esenţă, motivele invocate în sesizare constituie atât probleme de aplicare şi interpretare a legii de către autorităţile publice competente, cât şi aspecte de legiferare ce intră în competenţa Parlamentului. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Avocatului Poporului”.

Potrivit celor de la HotNews.ro, decizia s-ar fi luat la limită, cu un vot de 5 la 4. Decizia a fost respinsa ca inadmisibila, adică judecătorii CCR nu au apucat sa judece fondul cauzei. În continuare rămâne de văzut cum motivează judecătorii decizia de respingere ca inadmisibilă şi daca o noua sesizare mai poate fi făcută.

Urmează ca CCR să dea acum publicităţii comunicatul oficial si să motiveze decizia legata de Legea 90/2001. În acest context o serie de politicieni au sau vor avea o problemă pe viitor, în cazul în care sunt condamnaţi.

(Jurnal)