Cazurile sociale din Cartierul Istru, veşnicul subiect al Campaniilor electorale!

0
211

evacuareCartierul Istru, mai bine zis cele câteva blocuri ocupate de familiile de rromi aciuate aici, rămâne o temă mereu reluată înaintea campaniilor electorale de către oamenii politici  prin care se încearcă a se plăti poliţe, de a  ne juca  de-a  socialismul, democraţia şi alte astfel de concepte .  Mila  şi pomana electorală rămâne în continuare punctele de bază cuprinse în  doctrinele  politice….

Aşa cum precizam  tema acestei viitoare campanii electorale  pare a fi constituită de către veşnicii noştri asistaţi sociali: comunitatea rromă din cartierul Istru.  O telenovelă mereu reorchestrată  politic,  menită a ne  arăta nouă giurgiuvenilor oneşti  drama unor oameni care nu doresc să muncească, să înveţe , să se civilizeze… Familii care au dat naştere chiar şi la câte zece suflete, multe dintre acestea  aflându-se în prezent în  casele de copii din Giurgiu… Indivizi  care nici măcar generic nu pot  fi numiţi  părinţi, ce îi folosesc pe cei mici numai pentru ca ei să poată subzista din ajutoare şi alocaţii.  Oameni care după ce  dau naştere acestor copii, îi neglijează cu bună ştiinţă,  lăsându-i să crească pe stradă, neinteresaţi de educaţia şi viitorul lor. Un fel de generaţie născută pentru a încasa alocaţia!

Ulterior comunitatea va trebui să plătească  armata de funcţionari publici care să asigure asistenţă socială  acestor copii abandonaţi.  Este evident  că micuţii nu au nicio vină, însă cert este faptul că asigurându-le acestor indivizi, ce mimează rolul de părinţi, un acoperiş deasupra capului, nu facem decât să sponsorizăm lenea, infracţionalitatea,  abandonul, primitivismul…

Se întreabă cineva ce se va întâmpla cu ”generaţia alocaţiilor” când va ajunge la vârsta maturităţii?

Mulţi sunt conştienţi că statul va trebui să le asigure locuinţe fără stresul unui credit pe următorii 25 de ani. Ei sunt locatarii pe care unii dintre politicieni îi câinează, deşi aceştia nu prea dau semne că foamea i-ar chinui, refuzând cu obstinaţie să muncească.

Credem că în primul rând ar trebui să nu îi mai asistăm social. Să nu primească bani dacă nu muncesc, să nu primească locuinţe de la stat dacă nu plătesc impozite din munca lor, să nu le mai dăm bani încurajându-i astfel de mici că pentru a mânca trebuie doar să întinzi mâna. Cred în muncă, în integrarea rromilor cu adevărat şi schimbarea comportamentului lor doar prin educaţie. Vreau ca din taxele noastre să se construiască autostrăzi, spitale, şcoli, grădiniţe şi pensii pentru cei care au muncit şi muncesc încă. Nu  vrem să subvenţionăm  libidoul sexual  şi lenea unor astfel de oameni! Este o temă de reflecţie pentru politicienii care par că se perpelesc de grija acestor indivizi pe care speră să-i poată folosi  ulterior ca masă de vot în viitoarele alegeri…

Marian TARU