Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 11.02.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv – 24.764 (dintre care 327 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 18.602;

  • în carantină la domiciliu – 284 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 70 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 2.552 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 54.828 de persoane, dintre care 237 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 207 au fost teste RT-PCR, iar 30 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 29.01.2022, a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 87 de ani, care prezenta comorbidităţi și nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 458.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 126 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din orașele Bolintin Vale și Mihăilești, și din localitățile: Joița, Săbăreni, Bolintin Deal, Ogrezeni, Florești-Stoenești, Grădinari, Iepurești, Letca Nouă, Bulbucata, Buturugeni, Vânători Mici, Crevedia Mare, Găiseni, Cosoba, Ghimpați, Roata de Jos, Clejani, Bucșani. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din orașe și din localități, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)