Cauzele pentru care Giurgiu și județele din sud, și-au pierdut miniștrii în noul cabinet Dăncilă

2
1190

 După cum  observa Digi24, din noua alcătuire a cabinetului Dăncilă,    județele din sudul țării, sunt marile perdante  în alcătuirea noului Guvern, neparticipând cu  niciun ministru, deși privitor la județul Giurgiu  nu putem uita că Niculae Bădălău și organizația sa PSD Giurgiu, a obținut cel mai bun rezultat din țară la alegerile din 2016, dovedind că echipa pe care o conduce dovedește competență și că dispune de persoane bine pregătite politic și profesional .

În acest timp reprezentanții judeţelor fidele lui Liviu Dragnea au reuşit să câştige portofolii importante în noul guvern.

Turneul din Moldova al  lui Liviu Dragnea desfășurat  la începutul acestui an, nu a rămas fără rezultat, patru propuneri de ministru din această regiune fiind votate în Comitetul Executiv. Şi Ardealul este la rândul său bine reprezentat în noul cabinet Dăncilă. Doar județele din sudul țării  au pierdut din influenţa covârşitoare pe care o avea la un moment dat la  Palatul Victoria, cu o singură excepție: județul Teleorman.

Turneul prin Moldova era necesar pentru ca Liviu Dragnea să se asigure de sprijinul filialelor de acolo în disputa cu fostul premier Mihai Tudose.  Rezultatul s-a văzut: toate cele patru judeţe vizitate au obținut câte un post de ministru. Educaţia pentru județul Suceava, Transporturile pentru județul Bacău, Economia pentru Neamţ şi un post de vicepremier  dedicat judeţului  Vaslui. Ardealul a câştigat la rândul său și el câteva ministere.

 Cel mai prost stă zona de sud a ţării. Nici măcar Capitala nu a putut impune decât un ministru, deşi intrase cu trei propuneri. Cea mai dureroasă înfrângere a fost însă cea a Ecaterinei Andronescu, care a pierdut în faţa rectorului Valentin Popa  (Suceava),  devenit membru PSD de doar o lună!

 În privința filialei  Giurgiu, este limpede că prin înlăturarea tuturor giurgiuvenilor din Guvern, Liviu Dragnea s-a răzbunat pe al doilea om în PSD, Niculae Bădălău, dar mai ales pentru scrisoarea adresată de acesta colegilor de partid în care critica managementul prost al partidului, sugerând că eșecurile din ultima vreme se datorează exclusiv liderului PSD.

Iată probabil și motivul pentru care  Niculae Bădălău  nu a participat la ultima şedinţă a Comitetului Executiv.

Întrebat de Digi24 despre acest context nefavorabil județelor din sudul țării și inclusiv județului Giurgiu, care avusese la început doi miniștri și un vicepremier, Marian Mina, preşedintele PSD Giurgiu a spus: „Acum a fost rândul celor din Moldova? Da. Şi noi cei din sud avem miniştri. Avem premier  avem ministru la Interne. Suntem reprezentaţi cum trebuie şi sudul. (aluzie la Viorica Dăncilă , din Teleorman și la Carmen Dan, ministrul MAI– n.red.) Nu contează, din sud…”

De precizat că noul Guvern, Dăncilă,  urmează să primească luni 29 ianuarie, în Parlament , votul de învestitură.

(Jurnal)

2 COMENTARII

  1. […]  După cum  obresva Digi24, din noua alcătuire a cabinetului Dăncilă,    județele din sudul țării, sunt marile perdante  în alcătuirea noului Guvern, neparticipând cu  niciun ministru, deși privitor la județul Giurgiu  nu putem uita că Niculae Bădălău și organizația sa PSD Giurgiu, a obținut cel mai bun rezultat din țară la alegerile din 2016, dovedind că echipa pe care o conduce dovedește competență și că dispune de persoane bine pregătite politic și profesional . În acest timp reprezentanții judeţelor fidele lui Liviu Dragnea au reuşit să câştige portofolii importante în noul guvern. Turneul din Moldova al  lui Liviu Dragnea desfășurat  la începutul acestui an, nu a rămas fără rezultat, patru propuneri de ministru din această regiune fiind votate în Comitetul Executiv. Şi Ardealul este la rândul său bine reprezentat în noul cabinet Dăncilă. Doar județele din sudul țării  au pierdut din influenţa covârşitoare pe care o avea la un moment dat la  Palatul Victoria, cu o singură excepție: județul Teleorman. Turneul prin Moldova era necesar pentru ca Liviu Dragnea să se asigure de sprijinul filialelor de acolo în disputa cu fostul premier Mihai Tudose.  Rezultatul s-a văzut: toate cele patru judeţe vizitate au obținut câte un post de ministru. Educaţia pentru județul Suceava, Transporturile pentru județul Bacău, Economia pentru Neamţ şi un post de vicepremier  dedicat judeţului  Vaslui. Ardealul a câştigat la rândul său și el câteva ministere.  Cel mai prost stă zona de sud a ţării. Nici măcar Capitala nu a putut impune decât un ministru, deşi intrase cu trei propuneri. Cea mai dureroasă înfrângere a fost însă cea a Ecaterinei Andronescu, care a pierdut în faţa rectorului Valentin Popa  (Suceava),  devenit membru PSD de doar o lună!  În privința filialei  Giurgiu, este limpede că prin înlăturarea tuturor giurgiuvenilor din Guvern, Liviu Dragnea s-a răzbunat pe al doilea om în PSD, Niculae Bădălău, dar mai ales pentru scrisoarea adresată de acesta colegilor de partid în care critica managementul prost al partidului, sugerând că eșecurile din ultima vreme se datorează exclusiv liderului PSD. Iată probabil și motivul pentru care  Niculae Bădălău  nu a participat la ultima şedinţă a Comitetului Executiv. Întrebat de Digi24 despre acest context nefavorabil județelor din sudul țării și inclusiv județului Giurgiu, care avusese la început doi miniștri și un vicepremier, Marian Mina, preşedintele PSD Giurgiu a spus: „Acum a fost rândul celor din Moldova? Da. Şi noi cei din sud avem miniştri. Avem premier  avem ministru la Interne. Suntem reprezentaţi cum trebuie şi sudul. (aluzie la Viorica Dăncilă , din Teleorman și la Carmen Dan, ministrul MAI– n.red.) Nu contează, din sud…” De precizat că noul Guvern, Dăncilă,  urmează să primească luni 29 ianuarie, în Parlament , votul de învestitură. (Jurnal) Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Cauzele pentru care Giurgiu și județele din sud, și-au pierdut miniștrii în noul cabinet Dănci… […]